Në shtëpinë e Ferdit

165727872-0c6721e1-30fc-4722-91b4-a6e17f13fa7d

Kjo eshte intervista e pare e kesaj rubrike qe do ju sjelli dhe nje ide sesi do zhvillohen intervistat nga ana jone ne vijim.”Ne shtepine e Ferdit” eshte nje interviste e dhene per gazeten “La Republika” ne vitin 2011 dhe qe percjell nje mesazh te rendesishem per rinine shqiptare te cilin nuk dua tjua zbuloj qe ne fillim.

Kush është miti juaj?
“Adriano Celentano”

Ferdi ishte lindur dhe rritur në Tiranë në një familje shumë katolike, dhe në tridhjetë e dy vjet të jetës së tij, çdo zgjedhje ka qenë e ndikuar dhe e shoqëruar nga mësimet fetare. “Në fund të vitit 1990 kam bërë ministrantin në Meshën e parë qe u celebrua në Tiranë pas rënies së komunizmit.” Prej atëherë e tutje, Ferdi ka shërbyer meshën për më shumë se nëntë vjet, tani si nje i rritur një, ai vendosi të bashkohet me grupin Padre Monti, drejtuar nga një prift italian. “Ne jemi marrë me ndërtimin e një qendre shëndetësore dhe kemi asistuar shumë misione në kampet e refugjatëve. Pastaj kam hyre në kontakt me Dokita Foundation (shoqata italiane që vepron në mbështetje të largët, ed), e cila po fillonte një projekt për ndërtimin ne Tirane te fakultetit te mjekësisë, të cilat sot janë përgjegjës për pranimin e profesorëve dhe te menses “. Ferdi është krenar që eshte shqiptar dhe qe i ka kushtuar shumë energji rilindjes se vendit të tij: “Unë kurrë nuk kam menduar te largohem. Shqipëria është tani në duart e ne të rinjve ne duhet te qendrojm për ta rindërtuar. Unë jam i lumtur qe shoh se kaq shumë njerëz që kishin shkuar larg po kthehen. Do të jetë një rrugë e vështirë dhe e gjatë, por unë jam i sigurt se ne do ja dalim “

 • Çfarë keni me shumice?

“Këpucë futbolli”.

 • Fjala juaj e preferuar?

“Qetë”.

 • Çfarë ju duhet qe të jeni i lumtur?

“Dashuria dhe shëndeti.”

 • Nëse jo këtu, ku do të doje te ishe?

“Në det.”

 • Nëse do te duhej te ritregoje jeten tende nga ku do filloje?

“Nga dita ime e parë e shkollës.”

 • Bota e pare nga ketu ngjan me …?

“Fukushimen”.

 • Çfarë keni për të thënë botës në menyre urgjente?

“Ndrysho të gjithë, mentalitet. Dhe bejeni tani. ”

 • A keni një moto apo fraza që ju mbron?

“Ndihmo veten, atëherë Perëndia do te ndihmojë.”

 • Objekti më i vlefshëm që ju keni në shtëpi?

“Frigoriferi”.

 • Çfarë gratë ende nuk e kuptojnë te meshkujt?

“Në fakt, meshkujt dhe femrat nuk e kuptojnë se ata janë të barabartë.”

 • Gjëja e parë që vjen në mendje kur ju mendoni se e Italisë?

“Saturnia”.

 • Nga 1-10, sa e rëndësishme është dashuria?

“9.9”.

 • Gjëja e parë që ju mendoni kur zgjoheni në mëngjes?

“Fillojm nga kafeja, pastaj shohim.”

 • Bota është e ndarë në …?

“Ne ata qe ikin dhe ata qe mbeten.”

 • E njeh botën?

“Jo shumë, por çdo ditë që kalon, e kuptoj më shumë dhe më shumë se ne jemi gjithnje e me vetëm.”

Advertisements

Posted on February 6, 2013, in Lifestyle. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: